Látásvizsgálat

A látásvizsgálat egy olyan eljárás, amely során a szemész vagy optometrista szakember a látás élességét, a szem fénytörési hibáit, valamint a szem egészségi állapotát vizsgálja. A látásvizsgálat fontos része az egészségmegőrzésnek, mivel lehetővé teszi a szembetegségek korai felismerését és kezelését. (Gyerekek vizsgálatát csak 10 éves kortól tudjuk vállalni)

Vizsgálat díja: 8.000 Ft (amelyből 2000 Ft-ot visszakap szemüveg vásárlása esetén)

Kontaktlencse vizsgálat

Szakképzett optometristáink segítenek Önnek megtalálni a tökéletes kontaktlencsét, amely biztosítja a kényelmet és a kiváló látást, valamint megtanítanak a megfelelő illesztési technikára és higiéniai szabályokra.

A vizsgálat két alkalmat jelent:

Az első alkalommal az optometristánk megvizsgálja a szemét és meghatározza a látásproblémáját. Ezután segít Önnek kiválasztani a megfelelő kontaktlencse típust és méretet. 

A  második alkalommal kerül sor a illesztési technika megtanítására.

Vizsgálat díja: 12.000 Ft (amely tartalmaz egy 1 havi próba kontaktlencsét és a hozzá tartozó tároló folyadékot + betanítás)

Betanítás nélküli vizsgálat: 10.000 Ft (amely tartalmaz egy 1 havi próbalencsét is)

Éves kontroll esetén: 8.000 Ft (amely tartalmazza az új próba kontaktlencsét, amennyiben nincs szükség új próba kontaktlencsére 2000 Ft visszajár a vizsgálat díjából vásárlás esetén)

Szemnyomásmérés

A szemnyomásmérés egy egyszerű, fájdalommentes eljárás, amely néhány percet vesz igénybe. Az optometrista egy speciális eszközt használ, amely a szem belső nyomását méri. A magas szemnyomás a zöldhályog egyik kockázati tényezője. A zöldhályog korai felismerése és kezelése lehetővé teszi a látás megőrzését. Ezért fontos, hogy minden felnőtt 5-10 évente vegyen részt szemnyomásmérésben.

Ha 40 éves vagy idősebb és családjában előfordult zöldhályog vagy cukorbetegség, akkor gyakrabban is érdemes szemnyomásmérésben részesülnie

Vizsgálat díja: 2.000 Ft

Időpontfoglalás telefonon: 0646 788 253